Select Page

Straten in Deurne worden opgebroken

Straten in Deurne worden opgebroken

De stad Antwerpen wil op korte termijn maximaal ontharden en vergroenen. Onder de noemer ‘Antwerpen Breekt Uit’ maakt ze nu 1 miljoen euro extra vrij voor quickwin-onthardingsprojecten die het komende jaar nog uitgevoerd kunnen worden.

Om op korte termijn maximaal resultaat te boeken op het vlak van ontharding en vergroening, investeert de stad 1 miljoen euro in zogenaamde quick wins in alle districten. Bij een quickwin-ontharding worden er op korte termijn grote oppervlaktes onthard. De stad kiest hier voor oplossingen waarbij bepaalde delen van straten en pleinen versneld worden aangepakt. Deze zorgen voor een minder grijze woonkern met ruimte voor meer groen en een betere infiltratie van regenwater in de bodem. In Deurne werden volgende projecten geselecteerd: Bisschoppenhoflaan, Boshovestraat en Bosschaert de Bouwellei, De Bosuil, Koningsarendlaan en Waasdonk.

Een beter klimaat begint bij ontharden

Meer ruimte voor water en groen zorgt niet alleen voor meer woonkwaliteit, maar ook voor een veilige opvang van overvloedige regen of verkoeling tijdens warme zomerdagen. Op sommige plaatsen kan het opgevangen water tijdens extreme droogte zelfs worden hergebruikt. Daarnaast versterkt ‘Antwerpen Breekt Uit’ de sociale cohesie en heeft het een positief effect op het welzijn van bewoners. Met dit project worden de visies van het Waterplan, het Groenplan en het nieuwe Klimaatplan gerealiseerd in Antwerpse straten en pleinen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Trackbacks/Pingbacks

  1. Plannen voor ontharding Waasdonk in de koelkast | Gazet van Deurne - […] En lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2021/02/03/straten-in-deurne-worden-opgebroken/ […]

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)