Select Page

Gezocht: erfjuweel

Gezocht: erfjuweel

Stad Antwerpen zoekt inspirerende onroerend erfgoedprojecten voor haar monumentenprijs Het Erfgoedjuweel (voorheen ‘Het Schoonste Gebouw’). Bouwheren, projectontwikkelaars, architecten of eigenaars van een pand met erfgoedwaarde dat de afgelopen 5 jaar een nieuwe bestemming kreeg of met zorg in ere werd hersteld, kunnen zich tot en met 25 maart kandidaat stellen via www.erfgoedjuweel.be.

Voorwaarden

Elk Antwerps herbestemmings-, renovatie of restauratieproject, kan in aanmerking komen voor de prijs. Het kan gaan om woningen, kantoorgebouwen, winkels of nog andere types panden. Het project moet een erfgoedwaarde hebben. Een officieel statuut als beschermd monument of inventarispand is niet nodig. De werken moeten afgerond zijn tussen 25 maart 2016 en 25 maart 2021.

Kandidatuur indienen

Inschrijven kan aan de hand van een inschrijvingsformulier. De deadline voor inschrijvingen is donderdag 25 maart om 17 uur. Dossiers moeten o.a. overtuigen met foto’s van voor en na de werken en bijkomende achtergrondinformatie over de restauratie, renovatie of herbestemming van het pand.

Keuze winnaar

Een vakjury maakt een selectie van 5 finalisten uit de inzendingen. Deze worden in de zomer voorgesteld aan het brede publiek dat op zijn beurt een favoriet kan kiezen. In het najaar worden vervolgens 2 winnaars (vakjury en publieksjury) uitverkoren die een prijs krijgen van 4000 euro. In 2019 ging de vakjuryprijs naar woning Peeters in Deurne.

Info: www.erfgoedjuweel.be

Foto: Woning Peeters, winnaar van de vakjury van 2019.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)