Select Page

Stormwind raast over het land en spaart Deurne niet

Stormwind raast over het land en spaart Deurne niet

Deze namiddag geselde een stormwind onze contreien. Ook Deurne kreeg zijn portie brokstukken.

De stormwind die deze namiddag over ons land trok, zorgde voor de nodige averij. Met windstoten van 120 km per uur is het niet verwonderlijk dat er schade op te meten valt. De wind nam alles wat niet echt stevig was vastgeklonken mee. Losstaande platen, verkeersborden, dakpannen en zelfs volledige daken werden in de lucht geblazen. En ook vielen links en rechts bomen tegen de vlakte. Aan WZC De Tol viel een boom op een geparkeerd auto. Eenzelfde scenario gebeurde tegenover SILOK, waar eveneens een auto onder een boom terecht kwam. In de Dassastraat vloog een roofing dakbekleding van een huis en beschadigde een geparkeerde wagen. Ook in de Leopold Gillislaan kwam de dakbedekking los. En aan een gebouw op Bosuil wrikte de wind een betonnen plaat van de zijgevel. De buurt werd voor de veiligheid afgezet. Aan de overkant ging een raam vliegen. De schade in de parken is nog niet duidelijk, veel takken braken af. In het Boekenbergpark denderde voor het kasteel waar momenteel het ontbijt- en brunchrestaurant Flow is gevestigd een Douglasspar tegen de keien van de oprit.

(Foto: Line Betz)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)