Select Page

Opfrissingswerken in het Bisschoppenhofpark 

Opfrissingswerken in het Bisschoppenhofpark 

In januari startten opfrissingswerken in het Bisschoppenhofpark. In een eerste fase nam de groendienst de smalle zone tussen de Gallifortlei en de kleuterschool onder handen. De aanpassingen zijn ondertussen afgerond en bezoekers kunnen genieten van de nieuwe aanplantingen en het aangepaste meubilair en infrastructuur.

Door de plantenborders aan de zijkanten en het toevoegen van extra struiken, blijft de ecologische waarde van het groen behouden voor vogels en kleine zoogdieren. De nieuwe plantvakken met vaste planten aan de verbrede ingang in de Deken Jozef De Meusstraat, geven het geheel meer kleur en trekken bijen, vlinders en andere insecten aan. Solitaire bijen vinden hun weg naar het nieuwe bijenhotel.

Aan de kleuterschool ligt er een nieuwe picknickzone met banken en ook op andere plaatsen in het park zijn extra zitbanken geplaatst. In de nieuwe parkweg, tussen de Gallifortlei en de kleuterschool, nam de groendienst de haag onder handen en de gezonde bomen bleven behouden. Tot slot werd er ook een voetbalveldje in kunstgras aangelegd zodat kinderen naar hartenlust een balletje kunnen trappen.

(Foto: Schatten van Deurne)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)