Select Page

130 mensen gooien papieren privéjets naar Antwerps stadhuis

130 mensen gooien papieren privéjets naar Antwerps stadhuis

Een 130tal burgers kwam gisteravond samen op de Antwerpse Grote Markt om papieren privéjets naar het stadhuis te gooien. Het was een receptie georganiseerd door burgerplatform Doe Deurne Dicht. En ze verliep parallel met een receptie in het stadshuis voor de 100ste verjaardag van de luchthaven van Deurne, waar politici en bedrijfsleiders op de toekomst van de luchthaven klonken.

Ellys Van der Taelen van Doe Deurne Dicht lichtte de actie toe: “We betalen een enorme prijs voor de luchthaven van Antwerpen zoals luchtvervuiling, CO2 uitstoot en miljoenen aan belastinggeld. Hoewel men al jaren spreekt over de sluiting van de luchthaven, komen politici en bedrijfsleiders toch gezellig klinken op de toekomst van dit sociaal onrechtvaardig bedrijf terwijl we vandaag met de nieuwe vergunningsaanvraag de ideale kans hebben om Deurne te sluiten. Dan nodigen we onszelf maar uit op dat feestje.”

Om 19 u gooiden de actievoerders samen hun papieren privéjets de lucht in. Een knipoog naar de vele privéjets met hun enorme klimaatimpact die opstijgen in Deurne. “Zo’n privéjet stoot met een vlucht naar Nice even veel CO2 uit als een gemiddelde Belg op een jaar. Meer dan 200 miljoen euro belastinggeld gaat dus naar een verlieslatend en vervuilend bedrijf dat voornamelijk de allerrijksten bedient.” aldus Van der Taelen: “Onze eis is dan ook simpel: sluit de luchthaven en maak er een grote groene ruimte van, net zoals bijvoorbeeld werd gedaan met het hippe Tempelhof in Berlijn.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Van Der Sanden Leo

    wat de luchthaven van Deurne betreft :Als ze die willen sluiten dan moeten ze alle luchthavens sluiten ook die schouw met die vlam van de FINA aan de haven waar de vuiligheid naar boven gaat. Plus alle wegverkeer ,zeeschepen etc.. moet er dan ook maar aan geloven. En dan niet te vergeten ,moeten ze de koeien ook maar doen verdwijnen zeker?

    Dit vind ik echt belachelijk. Voor mij mag Deurne luchthaven gerust blijven.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)