Select Page

Ontploffing beschadigt voordeur

Ontploffing beschadigt voordeur

In de Alfons Schneiderlaan is er vannacht een ontploffing geweest bij een woning. Het is nog niet duidelijk welk explosief er gebruikt is. Niemand raakte gewond, de deur van de woning is beschadigd.

Er kwam vrij vlug een reactie van districtsraadslid Jan Van Wesembeeck, (V.B.). De fractieleider maakt een analyse: “Tijdens de afgelopen legislatuur van 2013 tot 2019 stond in het eerste bestuursakkoord van Bart De Wever nog de oprichting van een commissie preventie en veiligheid. Toen wij dit punt op de agendeerde om de betreffende commissie te laten intreden, stemde de toenmalige meerderheid dit punt uit het eigen bestuursakkoord tot twee keer toe weg.”

Van Wesembeeck gaat verder: “2/3e van de politiekantoren werden gesloten en er werd een omheining geplaatst rond het overgebleven politiekantoor dat enkel nog ‘op afspraak’ bereikbaar is. De bestaande wijkwerking van de politie werd uitgehold en tot minder dan een minimum herleid. In de media werd regelmatig uitgepakt en met spierballen gerold onder het mom van stevige aankopen zoals de ‘Batmobiel’ en anonieme moto’s voor het SRT (Snelle Respons Team). Van extra beveiliging tegen drugsterrorisme kwam echter niets in huis. Het dure materieel staat ondertussen stof te vergaren zonder dat het gebruikt wordt. Hoe kan men dan een efficiëntere aanpak en oplossingen van onze politiediensten verwachten? Hulp- en veiligheidsdiensten zouden te werk moeten gaan in de wijken die ze eerder moesten verlaten.”

(Foto: vrt nws)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)