Select Page

Districtsraadsleden spitten de E313 onder de grond

Districtsraadsleden spitten de E313 onder de grond

Ondanks de gestage regen, staken leden van alle fracties van de districtsraad de schop in de grond. Zij groeven symbolisch de berm van de E313 weg om hun eis ‘E313 ondertunnelen’ kracht bij te zetten.

Donderdag had de districtsraad van Deurne unaniem een motie aangenomen waarin ze de hogere overheden oproepen het deel van de E313, tussen het Rondpunt in Wommelgem en de Ring, in te tunnelen. Volgens de voorzitter van de districtsraad Frank Geudens (Vooruit) zijn daar drie goede redenen voor. Geudens: “In de eerste plaats neemt de intunneling de barrière tussen Deurne Noord en Deurne Zuid weg. Vervolgens wordt het lawaai en de luchtverontreiniging door CO2, stikstof, fijnstof,… gereduceerd. En tenslotte zal het Rivierenhof geen last meer hebben van de geluidshinder.” En dus rolden districtsraadsleden van alle fracties de mouwen van hun regenjas op om de druk op de Vlaamse overheid op te voeren.

De aanpak van de E313 tussen Ranst en de Ring, is een van de onderdelen van het project ‘De Nieuwe Rand’, op zijn beurt een onderdeel van het Oosterweelproject. De Nieuwe Rand wil de mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid in de oostrand van Antwerpen verbeteren. Eind februari werd een tussennota voorgesteld. In de voorlopige voorstellen die nu op tafel liggen, onderzoeken de ingenieurs van het project of de E 313 kan worden ingetunneld. Dat is volgens hen afhankelijk van verkeerstechnische aspecten, de tunnelveiligheid, de waterhuishouding en de kosten/batenanalyse.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)