Select Page

Stalins in de zon

Stalins in de zon

Een duurzaam project uit Deurne krijgt subsidie via projectenfonds ‘Duurzame Stad’.

Met het projectenfonds ‘Duurzame Stad’ en in samenwerking met de organisatie Be Planet, geeft de stad Antwerpen innoverende en duurzame projecten financieel een duwtje in de rug. Er werden maar liefst dertien projecten ingediend. Vijf projecten krijgen nu financiële steun. Een ervan komt uit Deurne: ‘Stalins in de zon’.

Doel van het project ‘Stalins in de zon’ is om alle bewoners van de Stalinsstraat in Deurne de gelegenheid te geven om zelf hun elektriciteit op te wekken. Tegelijkertijd krijgen de bewoners die niet in staat zijn om zelf zonne-energie op hun eigen dak te produceren, de mogelijkheid om te participeren in energiedelen. Het project wil dit realiseren via een gerichte groepsaankoop in de vorm van een ‘Benovatieproject’ (nvdr. Benoveren = Beter renoveren = energiezuinig maken van een woning). Elke bewoner krijgt op basis van een individueel advies de mogelijkheid om te participeren. Bovendien wordt de haalbaarheid van elektrisch autodelen onderzocht. ‘Stalins in de zon’ ontvangt 15.000 euro via het projectenfonds Duurzame Stad.

Ook in 2019 kan iedereen met een duurzaam en vernieuwend idee een subsidieaanvraag indienen bij het projectenfonds Duurzame Stad. Er zijn drie rondes om een project in te dienen. Dit is het resultaat van de eerste ronde. Verder kunnen er dit jaar nog twee keer projecten worden ingediend, ten laatste op 15 mei of 1 oktober. Meer informatie over het fonds staat op www.antwerpen.be .

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)