Select Page

Herentalsebaan is in herfsttooi

Herentalsebaan is in herfsttooi

Er hangen nieuwe bloemenmandjes op de Herentalsebaan. Daarmee heeft de straat de herfst ingezet.

Eigenlijk hangen er al tien jaar bloemenmandjes op de Herentalsebaan. Maar deze week werden de bloemen vernieuwd. En wie bloemen zegt, zegt Beeckman, dus vroegen we aan Ernst Greeve van stuurgroep De Herentalsebaan en bedrijfsleider bij Beeckman wat uitleg. “Elk jaar planten we twee keer bloemen in de mandjes, in de lente en in de herfst. Nu zijn het winterharde viooltjes. De geraniums die de zomer mee kleur hebben gegeven, hebben we in de boomspiegels geplant.” Het materiaal hebben ze gekregen van stad en district maar het werk doen ze zelf. Greeve: “Het is een actie van en voor de hele buurt waarbij we ons richten op het verfraaien van het straatbeeld.” De drijvende kracht achter de actie is Christ Beeckman, mede-zaakvoerder van Beeckman. Er hangen 93 maandjes en er kunnen er nog 17 bijkomen.

Greeve wijst erop dat de handelaars en de bewoners van de straat zich uiterst inspannen om van de Herentalsebaan een propere straat te maken: “Een aantal vrijwilligers ruimt dagelijks zwerfvuil op. De stad wil geen bijkomende vuilnisbakjes plaatsen omdat die sluikstort aantrekken. Wij gaan stimuleren dat handelaars zelf een vuilnisbak aan de deur plaatsen. Als er voldoende handelaars dit zouden doen heeft niemand nog een excuus om vuilnis zomaar op de straat te gooien.” Wat Greeve ook hoopt, is dat meer winkels een sigarettenpeukenbakje zouden hangen, zoals Kapsalon Nox nu al doet.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)