Select Page

Nieuwe bomen in het speelbos

Nieuwe bomen in het speelbos

In het speelbos dat bij het Park Groot Schijn hoort, zijn de voorbije dagen bomen aangeplant.

In het speelbos in het nieuwe Park Groot Schijn, zijn op verschillende plaatsen bomen aangeplant. Enerzijds zijn er bomen gezet die eerder omgehakte exemplaren moeten vervangen. Zo werd de monumentale wilg aan de ingang gekapt omdat die ziek was. Deze bomen zijn bewust op het voormalige pad geplant met de bedoeling dat er geen auto’s meer kunnen rijden en deze zone stilaan zal verruigen. De planters hopen dat enkele van deze bomen zullen uitgroeien tot ‘toekomstbomen’, bomen die ruim honderd jaar of ouder zullen worden.

Anderzijds zijn ook de sparren die in het voorjaar werden gerooid, vervangen. De coniferen waren aangetast door de schorskever, werden ziek en stierven massaal. In het totaal zijn er toen 150 sparren gekapt. Zij werden nu deels vervangen door linden, eiken en hazelaars. De groendienst rekent ook op spontane begroeiing.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)