Select Page

Een tram rijdt in berm, een andere valt zonder stroom

Een tram rijdt in berm, een andere valt zonder stroom

Vroeg op de ochtend ontspoorde op de Ruggeveldlaan een tram.  De Lijn moest met groot materieel uitrukken om het rijtuig weer op het juiste spoort te krijgen.

Rond 4 uur deze ochtend raakte een tram op de Ruggeveldlaan, ter hoogte van de afslag naar het Rondpunt van Wommelgem, het juiste spoor bijster. Het rijtuig boorde zich in de berm van de E34/E313. Een eerste poging om de tram uit de berm te trekken, mislukte. Dus werden de grote middelen opgetrommeld. De tram werd dan met een grote hijskraan op een oplegger gehesen en weggereden. Tegen de middag was deze klus geklaard. Op de ontspoorde tram zaten geen reizigers. De wattman was lichtgewond. De dienstverlening was verstoord.

Wat later op de voormiddag reed op de Florent Pauwelsdreef, tegenover het Monicaziekenhuis, een tram zich vast. Door het ongeval op de Ruggeveldlaan was een deel van het stroomnet uitgeschakeld waardoor lijn 8 naar Silsburg moest uitwijken. Een tramchauffeur was even verstrooid en stond plots zonder stroom. Ook deze tram moest even worden getakeld.

Foto boven: De tram wordt op een oplegger gezet (foto: Karin Leys Marc Rodyns)

Foto onder: Een speciale hijskraan moest de klus klaren

Foto helemaal onder: De tram die zonder stroom viel aan Monicaziekenhuis

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)