Select Page

Omgeving van Atlas gaat op de schop

Omgeving van Atlas gaat op de schop

Nadat Atlas zelf en zijn sokkel eerder een grote schoonmaakbeurt kregen, krijgt nu zijn omgeving een ‘extreme make-over’.

Enige tijd terug werd het standbeeld van Atlas in het Rivierenhof volledig gerestaureerd. Ook de sokkel waarop het beeld staat, werd minutieus opnieuw gebouwd. Nu wordt het decor waarin Atlas staat, op de schop genomen. De kastanjebomen rondom waren zwaar aangetast door bloedingsziekte en mineermot, waardoor al verscheidene bomen waren afgestorven.

Daarom wordt de site opnieuw aangelegd en wordt de ringvormige aanplant vervangen. Het Rivierenhof kiest daarbij voor een struiklaag, gevolgd door bomen die niet te hoog worden, in harmonie met het achterop liggend bosgedeelte. Daarmee sluiten de groenwerkers aan bij de oorspronkelijke tuinarchitectuur en de botanische collecties in het park.

En wie zich zou afvragen wie de man met de bol op de schouders is: Atlas is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij draagt volgens de legende als straf het hemelgewelf op zijn schouders. Atlas was een van de kinderen van de Titaan Lapetus. In tegenstelling tot zijn broers Prometheus en Epimetheus vocht Atlas aan de zijde van de Titanen die Kronos steunden in de oorlog tegen Zeus. Verkeerde keuze die hij tot op de dag van vandaag mag uitzweten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)