Select Page

Doe Deurne Dicht overhandigt bezwaarschriften op het stadhuis

Doe Deurne Dicht overhandigt bezwaarschriften op het stadhuis

Gistermiddag diende Doe Deurne Dicht een dikke 300 papieren bezwaarschriften in op het stadhuis van Antwerpen. Daarnaast werd er eveneens digitaal bezwaar ingediend. Doe Deurne Dicht riep de voorbije maand op om bezwaar in te dienen tegen de nieuwe vergunning voor de luchthaven van Antwerpen. Zo hoopt de actiegroep de hervergunning van de luchthaven te voorkomen, om zo van de luchthaven een park te maken. Bezwaar indienen kan nog digitaal tot 22 maart 2024.

Ruth-Marie Henckes van Doe Deurne Dicht legt uit: “Tijdens het openbaar onderzoek voor de milieuvergunning van de luchthaven van Antwerpen konden burgers hun bezwaren uiten rond de aangevraagde vergunning. Die houdt onder andere een stijging van het aantal vluchten met 28% in, en zet vooral in op de groei van het privéjet verkeer. De aangevraagde vergunning is overigens van onbepaalde duur en de werking van de luchthaven nog steeds verlieslatend.”

“De voorbije weken spraken we met vele honderden mensen over de luchthaven en dat sterkte ons dat er wel degelijk een stille meerderheid is die van de luchthaven een park wil maken,” gaat Henckes verder. “Voor veel mensen is het echt onaanvaardbaar dat het aantal vluchten en dus ook de klimaatimpact en geluidsoverlast nog meer zouden groeien, terwijl wij allemaal maar blijven betalen voor die subsidieslurper en ondertussen worden geacht onze eigen klimaatimpact te beperken. Het draagvlak voor een park is er in Antwerpen, nu ligt de bal in het kamp van de politiek.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)