Select Page

90 straten nemen deel aan de Deurnese poetsdag

90 straten nemen deel aan de Deurnese poetsdag

Op zaterdag 23 april vindt in Deurne de jaarlijkse poetsdag plaats. Dit jaar nemen er 90 straten deel.

Tijdens de poetsdag maken bewoners samen de stoep, gevels, bloemenperkjes, …  proper en ze leren tegelijkertijd hun buren beter kennen. In ruil krijgt elk deelnemend gezin een leuke beloning. Dit jaar konden de Deurnenaren kiezen tussen een ‘Dees is wel Deur(ne)mat’, een veegborstel van Dees is wel Deurne of een toelage om plantjes aan te kopen. Daarnaast krijgt elke deelnemende straat een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn.

Ook dit jaar konden de deelnemende straten een budget aanvragen om na het poetsen een gezellig straatfeest met een hapje en drankje te organiseren. Met deze poetsdag beloont district Deurne de bewoners die zich samen inzetten voor een propere straat en die werken aan een goed burencontact. Zo wil Deurne het samenleven in het district versterken. (nvdr. De inschrijving voor deelname is helaas afgesloten.)

Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA) is tevreden: “Met deze poetsactie worden de inwoners van Deurne gestimuleerd om bij te dragen aan de netheid in hun straat. Het samen poetsen van de straat zorgt niet alleen voor een propere straat, maar ook voor ontmoetingen tussen de buren. In totaal nemen er 90 straten deel, waarvan 15 nieuwe straten. Deurne gaat blinken, dat staat vast!”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)