Select Page

District Deurne plant twee toekomstbomen

District Deurne plant twee toekomstbomen

Het kruispunt van de De Manstraat en de Karel Palmsstraat en het plein op de hoek van de Van Cortbeemdelei en de Van Amstelstraat werden onthard en vergroend. De twee locaties kregen een toekomstboom.

District Deurne zet in op een groene toekomst. Het plantte al 11 bomen extra dankzij de lezers van haar nieuwsbrief en het zet in op ontharding en vergroening van straten en pleinen. Daarom besliste het districtsbestuur om het plein aan het kruispunt van de De Manstraat en de Karel Palmsstraat en het  plein op de hoek van de Van Cortbeemdelei en de Van Amstelstraat te ontharden en te vergroenen. De 2 plekken kregen een toekomstboom. In de Karel Palmsstraat werd een Liriodendron tulipifera of tulpenboom geplant en in de Van Cortbeemdelei staat nu een Tilia cordata of winterlinde.

Toekomstbomen krijgen boven en onder de grond ruimte om te groeien. Zo worden ze makkelijk meer dan 120 jaar oud. De bomen zijn mooi en zorgen voor schaduw, zuivere lucht en een grotere biodiversiteit. De groendienst zaait binnenkort het kruidenrijk grasland in.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)