Select Page

Ook Deurne dooft verlichting voor Nacht van de Duisternis

Ook Deurne dooft verlichting voor Nacht van de Duisternis

De ‘Nacht van de Duisternis’ die dit weekeinde doorgaat, is een campagne om ieder van ons weer het mooie van de nacht te laten ontdekken.

In deze campagne werkt de  Bond Beter Leefmilieu en de vereniging Preventie Lichthinder samen met tientallen gemeenten en verenigingen in Vlaanderen. Op de ‘Nacht van de duisternis’ worden openbare verlichting en monumentverlichting zoveel mogelijk gedoofd, om de nacht weer eens echt de nacht te laten zijn. Er wordt volgens deze organisaties immers te veel en verkeerd verlicht, zowel door overheid, industrie als de bevolking. Dat licht straalt vaak omhoog, in de richting waar geen mens er nut aan heeft, maar wel de nachtelijke natuur wordt verstoord. Die verstoring is schadelijk voor mensen, dieren en planten. Bovendien wordt voor dit verspilde licht energie opgewekt wat zelf ook heel wat vervuiling veroorzaakt.

De stad Antwerpen dooft daarom aan 39 gebouwen en kunstwerken van zaterdagavond 9 tot zondagochtend 10 oktober de extra verlichting. Ook Deurne doet mee en knipt het licht uit van districtshuis, Sint-Rochuskerk en sporthal Arenaplein. En verder wordt over de stad een ‘lichtplan’ uitgerold waarbij alle openbare verlichting wordt vervangen door ledlicht en slimme verlichting (nvdr. lampen die vanop afstand worden gemonitord) wordt aangebracht. In Deurne wordt systematisch overgestapt naar LED-verlichting bij elke heraanleg van een straat.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)