Select Page

Zeven speelstraten in Deurne

Zeven speelstraten in Deurne

Tijdens de paasvakantie worden in Deurne zeven speelstraten ingericht. In deze speelstraten wordt de straat tijdelijk autoluw gemaakt, zodat buurtkinderen er vrij en veilig kunnen spelen.

De speelstraten worden tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en voorzien van spelmateriaal, hapjes, drankjes en een klein budget voor bijkomend spelmateriaal. Dit initiatief biedt kinderen de kans om vrij en veilig te fietsen, te rolschaatsen, spelletjes te doen met de buurkinderen, krijten op het asfalt en zoveel meer. Ook ouders en buren krijgen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Elke Brydenbach,(N-VA), districtsschepen van jeugd, is in haar nopjes: “In het totaal zullen er in de stad Antwerpen tijdens de paasvakantie 25 speelstraten zijn, waarvan 7 in Deurne. We zijn niet slecht bezig.” De schepen blikt ook vooruit naar de zomer: “Vergeet niet om tijdig uw aanvraag in te dienen voor de zomervakantie.”

Info en aanvragen: https://www.antwerpen.be/speelstraten-per-district

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)