Select Page

“Leg de Boekenberglei aan zonder tramkeerlus”

“Leg de Boekenberglei aan zonder tramkeerlus”

Districtsraadslid Steven Van Bockstal (Groen) stelde aan het districtsbestuur de vraag hoe het nu verder moet met de Boekenberglei, nu de vergunning om de tramkeerlus aan te leggen is ingetrokken.

Van Bockstal maakte eerst een stand van zaken: “Het dossier verloopt alles behalve vlekkeloos. Studies over de impact van de trambedding op bomen waren negatief. Voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen tijdens het proces van de vergunningsaanvraag en zonder communicatie naar de buurt. Er is een sterke weerstand van de buurtbewoners en nu hebben we het geblunder met bezwaarschriften. Voor mij, onze fractie en duizenden andere mensen is het nog steeds zoeken naar argumenten waarom deze keerlus een meerwaarde zou zijn voor de buurt en bij uitbreiding de mobiliteit in Deurne en Antwerpen. Ondertussen blijft de Boekenberglei wel een van de minst fietsvriendelijke straten van Deurne. En blijft het kruispunt Boekenberglei/Cruyslei/Gouverneur Holvoetlaan een gevaarlijk kruispunt.”

Het groene raadslid stelde dan ook voor om na te denken over een vernieuwde aanleg van de Boekenberglei tussen het kruispunt met de Menegemlei/Jozef Verbovenlei en het kruispunt met de Drakenhoflaan zonder keerlus. Hij kreeg naar eigen zeggen antwoord waarbij verwezen werd dat de vraag voor een fietspad al lang leeft en dat het kruipunt met Cruyslei/Gouverneur Holvoetlaan inderdaad gevaarlijk is. Van Bockstal: “Ik kreeg echter geen standpunt vanuit het college voor het al dan niet aanleggen van de Boekenberglei zonder de nieuwe tramkeerlus.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)