Select Page

Bedankingsbezoek aan De Kleine Vos

Bedankingsbezoek aan De Kleine Vos

Leden en sympathisanten van Geneeskunde voor het volk (GVHV) en de partij van de arbeid (PVDA) hebben dit verlengde weekeinde ingezet met een bezoek aan het Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG) en kinderdagverblijf De Kleine Vos in de Vosstraat.

Onder de bezoekers was ook dokter Ludo Fonteyne. Hij vertelt waarom de delegatie hulde bracht aan het personeel van het CKG: “Na 10 weken quarantaine verdiende het personeel het om in de bloemetjes te worden gezet. We werden heel hartelijk ontvangen door directie en verpleging. Ze vertelden wat ze de voorbije weken hebben gedaan. Vooral in het begin van de crisis was het moeilijk, er heerste angst en onzekerheid en er was geen beschermingsmateriaal. Het personeel wilde dat de kinderen de band met hun ouders konden behouden. Daarvoor heeft De Kleine Vos smartphones gekocht opdat elk kind contact met zijn familie kon hebben. Het centrum heeft vooral jongere kinderen, de richtlijnen van de regering de laatste weken in verband met onderwijs waren heel verwarrend. Het personeel heeft ingezet op leren leren. Daar zijn ze blijkbaar in geslaagd want ze hebben daarvoor complimentjes van de scholen gekregen.”

De bezoekers zetten dan het personeel in de bloemetjes en gaven een kunstposter en dito inkleurtekenbladen van kunstenaar Bob Torfs af. Er was ook wat lekkers voor de kinderen en het personeel, voor hun inzet in deze moeilijke coronatijden.

Foto boven: de delegatie van GVHV/PVDA aan het CKG De Kleine Vos.

Foto onder: (vlnr) Verpleegster Nadia Mertens, directie Daniëlle Van Echelpoel en Raf De Dauw.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Partly Cloudy
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h N
Humidity: 80%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)