Select Page

Apotheker achtervolgt overvaller

Apotheker achtervolgt overvaller

Een jongeman probeerde een apotheek te overvallen. Maar hij had echter buiten de waard, in casu apotheker Jan De Merlier, gerekend.

Een overvaller stapte gistermorgen apotheek Multipharma op de hoek Herentalsebaan – Stevenslei binnen. De apotheker, die in een kamertje achteraan in de winkel stond, had onmiddellijk in de smiezen dat de kerel geen goede bedoelingen had. Toen hij de winkel binnenkwam trok de overvaller een mes gemaakt van een scherf van een spiegel, waarop de apotheker een groot duikersmes van onder de toonbank tevoorschijn haalde en daarmee probeerde de man te neutraliseren. Die zette het echter op een rennen. De apotheker, die de achtervolging inzette, ontdekte de man in het struikgewas van een voortuintje. Er ontstond een handgemeen waarop de overvaller kon ontsnappen. Ondertussen was de gewaarschuwde politie talrijk aanwezig. Een patrouille die samen met Jan De Merlier rondreed vond de onverlaat uiteindelijk terug op het dak van een garage.

Aan Gazet van Antwerpen verklaarde de apotheker dat hij anderhalve week terug ook met een mes was bedreigd door een misnoegde klant. Ook dan was de politie erg snel ter plaatse.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)