Select Page

Speciale begrafenis in het Te Boelaarpark

Speciale begrafenis in het Te Boelaarpark

Gisteren had er een bijzondere plechtigheid plaats in het Te Boelaarpark. De ‘Cultuur’ werd symbolisch begraven.

Gistermiddag droeg de Theatergarage de ‘cultuur’ symbolisch ten grave. Een tweehonderd sympathisanten lieten de kerstfeestjes even wachten en kwamen mee afscheid nemen. Mede-coördinator Koen Huybreghts legde uit waarom: “De Theatergarage is een cultureel buurtcentrum. En dan plots de deur moeten sluiten, komt hard aan.” Het was eveneens Koen Huybreghts die de grafrede uitsprak: “Bloemen noch kransen, toeters nog bellen. We begraven symbolisch ‘de Cultuur’. Het lieve zwakke broertje of zusje van de realiteit. Dat wat ons doet dromen, doet verlangen. Dat wat durft zwakte te tonen. Tederheid. Twijfel. En dat dus blijkbaar op een overlegccomité als eerste afgevinkt wordt.” Huybreghts wil niet gezegd hebben dat maatregelen tegen de Covidcrisis niet nodig zijn. Maar hij vraagt wel om een coherent plan met consequente maatregelen.

Ook acteur Warre Borgmans was aanwezig en las het gedicht ‘Iemand stelt de vraag’ van Remco Campert voor: “Jezelf een vraag stellen, daarmee begint verzet, en dan die vraag aan een ander stellen.” Borgmans was in gezelschap van zijn neef en eveneens acteur Dimitri Leue. Hij had een bijzondere nieuwjaarswens voor de minister van cultuur Jan Jambon: “Ik wens de minister een ruggengraat toe in 2022.”

De volledige grafrede kan je lezen op de webstek van de Theatergarage: https://theatergarage.be/

Foto boven: de aanwezigen op de symbolische begrafenis

Foto onder: coördinator Koen Huybreghts voor de camera van ATV

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)