Select Page

Zorgeloos fietsen van aan de luchthaven in Deurne tot in Lier

Zorgeloos fietsen van aan de luchthaven in Deurne tot in Lier

Een half uurtje, meer is er niet nodig om van Deurne naar Lier te fietsen over de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Dat was de ervaring van een 200-tal fietsers die gisteren, nu ook de fietsbrug aan Lier klaar is, het volledige traject officieel infietsten.

Het traject van de fietsostrade F11 tussen de luchthaven van Deurne tot Lier is een aaneenschakeling van mooie projecten. Je start je fietstocht over een fietspad van 4,5 meter breed. Op de grens van Boechout en Mortsel steek je de sporen over via een composietbrug van 30 meter lang. Een uniek kunstwerk door de vrije overspanning van 26,6 meter, de langste overspanning in België. Nader je Lier dan zie je van in de verte de indrukwekkende fietsbrug opduiken. Een fietsbrug van 250 meter lang uit acht delen die aansluit op de fietstunnel onder de ring van Lier. Een investering van bijna 17 miljoen euro.

“Het is alvast een enorm goede investering. Sinds juli 2020 telde de provinciale Fietsbarometer al meer dan 950.000 fietsers aan de fietsbrug in Boechout. Het afgelopen jaar telden we gemiddeld 1.285 fietsers op een werkdag en 1.165 op een weekeind-/feestdag. De absolute topdag momenteel is 1 mei 2022 met ruim 3.800 fietsers”, liet provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA), bevoegd voor mobiliteit, nog optekenen.

Foto: Provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens rijdt met een 200-tal fietsers de fietsostrade van Deurne naar Lier officieel in.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)