Select Page

Bart, de middelmaat & de maagverkleining

Bart, de middelmaat & de maagverkleining

Wie nog een origineel kerstgeschenk wil schenken, hoeft niet langer meer te zoeken. De misdaadroman ‘Bart, de middelmaat & de maagverkleining’ is, excusez le mot, een schot in de roos.

Enkele maanden terug verscheen het derde boek van Peter Thiessen. Deze Deurnese schrijver van misdaadromans heeft met ‘Bart, de middelmaat & de maagverkleining’ een origineel thema aangesneden. Het verhaal gaat over Bart Voorspoels, een politicus uit Deurne en de eerste president van de Republiek Vlaanderen. We bevinden ons een tiental jaren in toekomst. Tijdens de jubileumviering van het 10-jarig bestaan van de Republiek Vlaanderen zakt de president ineen. De auteur gaat dan terug in de tijd om het verhaal van de opkomst van Bart Voorspoels te reconstrueren. Steeds meer tekenen de vormen zich af van een ‘vrij en voorspoedig’ Vlaanderen dat niet is wat het lijkt. Er is zelfs tegenwerking vanuit een geheime groep, de Ertbruggegroep, waarin de broer van Bart een prominente rol in speelt.

Spannend, onverwacht en met de nodige humor

Het boek laat zich in één ruk uitlezen. Peter Thiessen is dan ook een begenadigd schrijven. Het is een volwaardige opvolger van de romans ‘Margot, de fiets & de hekkensluiter’ en ‘Julien, de worst & de zwarte man’ die al even spannend en even onverwacht waren. Een boek ook met de nodige humor geschreven. Vooraan in de roman staat ‘Gelijkenissen met bepaalde personen en/of gebeurtenissen zijn wellicht uit het toeval ontstaan’. Maar dat kan niet beletten dat tijdens het lezen de huidige burgemeester van Antwerpen niet veraf is. De auteur ontkent niet dat er gelijkenissen zijn maar wijst erop dat er toch ook wel grote verschillen zijn. En hij benadrukt dat het zeker geen politiek roman is. Leuk is ook dat het boek zich in Antwerpen en ook deels in Deurne afspeelt.

Praktisch:

Bart, de middelmaat & de maagverkleining. ISBN: 9789464515053 – Paperback – Prijs: € 24,50 – Uitgeverij: Het Vervolg.

(Foto: Hanne Billie Thiessen)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)