Select Page

Twee kerstmarkten slaan de handen in elkaar

Twee kerstmarkten slaan de handen in elkaar

Dit jaar tilt Deurne de kerstsfeer naar een hoger niveau met een verenigde en uitgebreide kerstmarkt op de Gallifortlei, tussen de Turnhoutsebaan en de Palinckstraat.

Op zondag 17 december, van 12 tot 20 uur, bundelen de winkeliersvereniging Deurne Centrum en de Lokale Economieraad Deurne dit jaar hun krachten voor een knus evenement. Alain Hoeckx, voorzitter van winkeliersvereniging Deurne Centrum, licht toe: “Deze samenwerking symboliseert de eenheid en de ondernemingsgeest in ons district. Ons doel is om een onvergetelijke kerstervaring te bieden. Makers worden geselecteerd, zodat we een gevarieerd aanbod kunnen bieden. Zowel winkeliers uit de straat als leden van de winkeliersvereniging doen mee.”

Originele en ambachtelijk gemaakte geschenken

De kerstmarkt van Deurne presenteert twee hoofdonderdelen. Er is de cadeaumarkt, samengesteld door Inez Vidts. Zij benadrukt: “Onze cadeaumarkt biedt een schat aan unieke, handgemaakte items die je nergens online vindt. Het is de perfecte plek om dat speciale, authentieke geschenk te vinden dat je nergens anders kunt krijgen.” Daarnaast wordt de culinaire kant van het evenement vertegenwoordigd door Benny van Loon, voorzitter van de Lokale Economieraad Deurne. Hij verklaart: “De foodmarkt belooft een waar festijn te zijn, met een scala aan standjes die van typische winterkost tot lokale specialiteiten serveren. Het is een viering van onze diverse Deurnese keuken.”

Tal van activiteiten

De kerstmarkt biedt meer dan alleen winkelen en eten. Bezoekers kunnen op de foto met de kerstman, genieten van optredens van lokale dansgroepen, Zumba-sessies, live optredens, percussie-workshops, en entertainment voor kinderen zoals een ballonnenclown en grimage. Met zitzones voorzien van vuurkorven wordt een warme en uitnodigende sfeer gecreëerd. Het ondernemend trio besluit: “Dit is een uitstekende kans om deel uit te maken van dit levendige evenement en uw producten of diensten te presenteren aan een breed publiek. Koop je cadeautjes lokaal, want de grote internationale webshops betalen de kerstverlichting niet.”

Praktisch

  • Zondag 17 december, van 12 tot 20 uur
  • Gallifortlei, tussen de Turnhoutsebaan en de Palinckstraat
  • Gratis

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)