Select Page

Digitale nieuwsbrief kleurt district Deurne groener

Digitale nieuwsbrief kleurt district Deurne groener

District Deurne lanceerde vorig jaar de digitale nieuwsbrief en engageerde zich om bomen aan te planten, gekoppeld aan het aantal inschrijvingen. Tijdens het vorige plantseizoen werden er al negen nieuwe bomen aangeplant.

Ondertussen werd de kaap van 3500 abonnees behaald, waardoor het district nog twee extra bomen zal planten. De tiende boom werd vandaag door districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen Frank Vercammen (Vooruit) met de hulp van enkele groenwerkers in de Vuurwerkstraat in de grond gestoken.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris geeft wat uitleg: “Uit een marktonderzoek bleek dat de Deurnenaar de digitale overstap gemaakt heeft of aan het maken is en het district verving daarom haar driemaandelijkse seizoensbrochure door een maandelijkse digitale nieuwsbrief. Met deze overschakeling zet Deurne extra in op duurzaamheid, het verkleinen van de afvalberg en vergroenen. Want het aantal inschrijvingen op de nieuwsbrief koppelde ze aan het planten van extra bomen verspreid over het district.”

Voor de eerste 500 inschrijvingen op de nieuwsbrief plantte het district vijf bomen. Voor elke extra 500 komt daar nog een boom bij. In het vorige plantseizoen werden al negen nieuwe bomen geplant. Ondertussen werd de kaap van 3500 abonnees behaald en dat betekent dat Deurne nog twee extra bomen plant. Vandaag vond een van deze bomen zijn stek. De keuze viel op een zomereik.

Inschrijven op de digitale nieuwsbrief kan via www.deurne.be/digitaal

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Lode

    Dus na een jaar inzet worden er 11 nieuwe boompjes (laat ons het nog geen bomen noemen) geplant… Terwijl datzelfde bestuur met gemak hun handtekening zet onder het keerlusdossier waar meer dan 60 bomen gekapt worden, waaronder meer als 40 hoogstammige volwassen bomen!

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)