Select Page

Komkommertijd: weinig of veel?

Komkommertijd: weinig of veel?

We zijn volop in de komkommertijd. Maar wat verstaan we daar onder? En is de ene komkommertijd de andere?

Ik stel de vraag eerst aan Eric Pompen, docent aan de Hogeschool voor Journalistiek PXL in Hasselt. Hij antwoordt: “Komkommertijd is de periode van het jaar waarin mensen op vakantie zijn en het openbaar en politieke leven zowat stil valt. Waardoor er weinig nieuws is te melden. De periode valt samen met het rijpen van de komkommers op de velden.” De tijd van te weinig nieuws dus.

Als ik dezelfde vraag stel aan een boer krijg ik een ander invulling. Op de buurderij staat groenteboer Danny Van Haute. De komkommertijd zijn hoogdagen voor hem. Boer Danny: “De akkers staan vol courgetten, bloemkolen, spitskolen, wortelen, klein fruit, nieuwe aardappelen, meloenen, enz…” En Marlies Vissers, dochter van boer Herman Vissers van ‘t Eikenschranske, vult het lijstje aan: “Komkommers, sla, aubergines, tomaten, snack-paprika’s en snack-tomaten,…”Het is op de velden een weelde van groenten dus. En die kan je ook in Deurne, Borgerhout extra-muros en Berchem Groenenhoek verkrijgen. “Rechtstreeks van ons veld op jouw bord.” lacht boer Danny.

De buurderijen waar je rechtstreeks van de boer koopt:

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)