Select Page

Buurderijen leveren nu ook aan huis

Buurderijen leveren nu ook aan huis

Door de coronacrisis zijn steeds meer mensen afhankelijk van de hulp van buren of familieleden. Ook de buurderijen van Deurne steken een tandje bij.

Om de epidemie van het coronavirus in te dijken worden mensen verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven. Daardoor raken mensen die tot een risicogroep behoren vaak geïsoleerd. Her en der ontstaan initiatieven van burensolidariteit. Ook de twee buurderijen van Deurne willen mensen helpen die niet meer tot in de winkel geraken. Zij zetten een systeem van thuislevering op poten. We vroegen meer uitleg aan een buurderijverantwoordelijke: “Wij werken samen met Vliegend Veld die de bestellingen aan huis leveren. Bij mensen die zich niet lekker voelen of die door omstandigheden niet op de buurderij geraken. Mensen die zich nu niet graag op straat begeven als het niet echt moet. Maar die toch graag verse voeding rechtstreeks van bij de boer willen. De bestellingen aan huis volgen op de bijeenkomst van de Buurderij en worden nog dezelfde avond geleverd.”

Voor deze dienst wordt een symbolische bijdrage van 2 euro gevraagd. De thuisleveringen gebeuren met de fiets en worden daarom beperkt tot een straal van +-5 km rondom de buurderij. Dit aanbod loopt zolang de uitzonderingsmaatregelen van de regering van kracht zijn.

www.boerenenburen.be en dan vervolgens naar buurderij Cinema Rix of buurderij Gitschotelhof gaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)