Select Page

Fietsen in GruunRant

Fietsen in GruunRant

Een half jaar geleden kreeg GruunRant een subsidie van 250000 euro voor het project GruunRant Onthardt!. Nu willen de mensen achter GruunRant met een fietstocht dit project voorstellen.

Coördinator Paul Lermytte geeft een samenvatting van het project: “De Vlaamse overheid lanceerde in oktober 2018 een oproep voor projecten of ‘proeftuinen’ rond ontharden. Ontharden gaat over verharde oppervlaktes. GruunRant maakte een inventaris waar ontharden binnen de groene gordel ten noorden van Deurne zinvol kan zijn en diende een dossier in. In december werd ons project verkozen. Dit betekent dat er 250.000 euro ter beschikking komt om de ideeën verder te concretiseren en de eerste realisaties uit te voeren.”

GruunRant inventariseerde al 125 strategische plekken waar ontharding het gebied tot een samenhangend groen geheel kan verbinden. En wil volgende zondag al fietsend het project voorstellen. Lermytte: “We gaan, rustig, gedurende een veertigtal kilometer, op zoek naar mooie en minder mooie stukjes van GruunRant, naar de bedreigingen én de kansen, en naar stukjes die we samen kunnen ontharden, om de groene rand sterker te maken.  Want de zogenaamde, geplande, ‘betonstop’ zal ons verplichten om te ontharden waar dat enigszins mogelijk is.”

De fietstocht vertrekt op zondag 12 mei om 10 uur op het kruispunt van de Schotensesteenweg, de Eugeen Fahylaan, en het Muggenpad in Deurne. Breng drinken en je picknick mee. Aankomst ten laatste om 17 uur aan het kasteel van Schoten, waar nog wat kan nagepraat worden. Hier kan je ook je auto achterlaten en met de fiets, over de Hoogmolenbrug, de korte afstand naar het vertrekpunt doen. Deelname is gratis, maar gelieve je aanwezigheid te laten weten op innecurt@hotmail.com .

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)