Select Page

Groen voert actie tegen vrachtverkeer in woonwijken

Groen voert actie tegen vrachtverkeer in woonwijken

Dit voorjaar was er in Antwerpen een dodelijk ongeval met een vrachtwagen die rechtsaf sloeg in een woonwijk. Een fietser kwam daarbij om het leven. Om nieuwe drama’s te vermijden zijn volgens de partij Groen dringend structurele maatregelen nodig.

Ook in Deurne is het verkeer is op sommige plaatsen zo hectisch dat je verbaasd bent dat er niet veel meer ongevallen gebeuren. Voor de afdeling van Groen in Deurne is het kruispunt van de Eyendijkstraat en de Frank Craeybeckxlaan zo’n plek. De Groenen voerden dan ook actie. Districtsraadslid  Giuliana Chirinos Saavedra geeft meer uitleg: “We hebben actie gevoerd aan dit kruispunt om het vrachtverkeer uit woonwijken te weren. Er zijn twee supermarkten en verschillende scholen in de buurt en soms zie je gevaarlijke manoeuvres van vrachtwagenchauffeurs tegenover fietsers en voetgangers.“

Groen heeft ook voorstellen uitgewerkt. Giuliana Chirinos: “Een verkeersplan kan ervoor zorgen dat vrachtwagens die toch in woonstraten moeten zijn, er geraken zonder fietsers en voetgangers in gevaar te brengen. Wij willen dat vrachtverkeer enkel rechtsaf mag slaan als er verkeerslichten zijn die het verkeer conflictvrij regelen.“ Groen wil een uitbreiding van de venstertijden tijdens de spitsuren. Venstertijden zijn door de stad bepaalde tijdstippen waarop winkels in een bepaald gebied bevoorraad mogen worden door vrachtwagens.

Voor Groen is er ook nood aan een bredere visie op logistiek verkeer in de stad. Giuliana Chirinos: “Hoe zorgen we voor alternatieven zodat vrachtverkeer niet doorheen woonstraten moet om pakjes te leveren?” Eigenlijk wil Groen zoveel mogelijk vrachtverkeer uit de woonwijken. Om dit standpunt kracht bij te zetten, organiseert de partij een petitie: https://www.groenantwerpen.be/vrachtverkeer

Foto: (vlnr) Giuliana Chirinos, Annelies Aertbelien en Karen Maes.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)