Select Page

Koers en feestmarkt waren een succes

Koers en feestmarkt waren een succes

Het voorbije weekeinde stond ook in het teken van koers en feest. De wielerwedstrijd ‘2 Districtenpijl’ werd gereden, een internationale wielerwedstrijd voor heren van het niveau UCI 1.2 en voor dames van het niveau UCI 1.1. En in Deurne Centrum was er een feest- en rommelmarkt.

De derde editie van de ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren- Deurne’ startte in Ekeren en kwam aan in Deurne op de Hooftvunderlei ter hoogte van het districtshuis. Bij de vrouwen won Lieke Nooijen (NL) de koers voor Julie Hendrickx (B) en Millie Couzens (GB). De 21-jarige Nederlandse was de snelste in de massasprint. Bij de mannen werd het een Belgisch podium. Bij het ingaan vormde zich een kopgroep van zeven renners. Uiteindelijk ging de overwinning naar Wim Reynaerts, gevolgd door Stijn Siemons en Maximiliaan Van Craen.

Ondanks onweer een succes

Ondertussen had er ook een feest- en rommelmarkt plaats. Ondanks de hitte en een onverwachte regenbui was het een groot succes. De organisatie telde minimaal 10.000 bezoekers. Er waren meer dan 320 standhouders die hun waren op de rommelmarkt aanboden. Zeven groepen straatartiesten zorgden voor sfeer en een gezellige vibe die deed denken aan een klein festival. Tot 15 uur verliep alles zonder problemen. Vanwege de voorspelde storm bleef de organisatie de weersvoorspellingen nauwlettend volgen. Door het onweer eindigde de rommelmarkt iets vroeger dan gepland, maar bleef iedereen veilig.

Volgend jaar nog beter

Organisator en voorzitter van Winkeliersvereniging Deurne Centrum Alain Hoeckx blikte al vooruit naar volgend jaar: “We plannen om de feestmarkt te verhuizen naar het tweede deel van de Gallifortlei, zodat de festiviteiten meer gebundeld zijn. We zullen ook de rommelmarkt op de Frank Craeybeckxlaan verder uitbreiden, aangezien dat langs het wielrennersparcours een succes was.”

Foto’s © Stefan Lambrechts

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)