Select Page

Vlaamse vlag wappert

Vlaamse vlag wappert

Districtsraadslid Jan Van Wesembeeck (V.B.) is een tevreden man. Zowel aan de groendienst bij de Drie Torekens als aan de brandweerkazerne wappert de Vlaamse Leeuw ter gelegenheid van het feest van de Vlaamse Gemeenschap.

De voorbije jaren hing op 11 juli enkel aan het districtshuis de Vlaamse Leeuw. Omdat raadslid Van Wesembeeck geen gehoor kreeg om aan alle openbare gebouwen de leeuwenvlag te hangen, diende hij klacht in bij de provinciegouverneur. In het antwoord dat hij van gouverneur Berx kreeg, stond dat de vlag moet worden uitgehangen aan alle gebouwen van de Vlaamse overheid of waar instellingen huizen die onder de Vlaamse Gemeenschap of het Vlaamse Gewest vallen.

Volgens het raadslid is de strijd echter nog niet gewonnen: “Wij zullen een wandeling maken doorheen Deurne om te zien of aan alle gebouwen die vermeld staan in de uitspraak van de gouverneur naar aanleiding van onze klacht ook daadwerkelijk een vlag wappert.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)