Select Page

Nieuwe VRT reporter komt uit Deurne

Nieuwe VRT reporter komt uit Deurne

Het gaat bijzonder snel voor Dora Bagdasarov (11 jaar). Begin dit schooljaar werd ze gevraagd om een interview te doen voor Karrewiet, het Vlaams jeugdjournaal op Ketnet op de openbare televisiezender. En gisteren mocht ze dan op bezoek bij schrijver Bart Moeyaert.

Deze keer stelt Gazet van Deurne de vragen en mag de nieuwbakken reporter antwoorden. Waarom Ketnet bij haar aanklopte? Dora: “Vorig jaar was er een jongen op onze school (nvdr. basisschool De Zevensprong in Borgerhout) die daarvoor werd gevraagd. Maar hij is inmiddels naar het secundaire onderwijs. De directrice zocht dan een vervanger, het moest iemand zijn die mooi Nederlands praat en die ook wel enkele uren afwezig kon zijn tijdens de lessen.” Dora werd naar het MAS gezonden waar een groep jongeren van 16 tot 26 jaar een eigen tentoonstelling rond het thema dieren hadden ineen gebokst. Dat deed ze tot grote tevredenheid van de Karrewietverantwoordelijken want begin dit jaar kreeg zij een tweede opdracht: een gesprek met de allereerste schepen voor street art, Kris Gysels uit Berchem. “Ik herinner mij vooral dat het berekoud was, ik rilde haast uit mijn vel.” blikt Dora terug. Het onderdeel werd overgenomen door het journaal van zeven uur op de VRT.

Vrienden kijken niet naar het nieuws

Gisteren mocht Dora gaan aankloppen bij schrijver Bart Moeyaert die onlangs de Astrid Lindgren Memorial Award 2019 won. Deze prestigieuze bekroning wordt internationaal gezien als de ‘Nobelprijs voor jeugdliteratuur’. Er is een geldprijs van vijf miljoen kronen (circa 480.000 euro) mee verbonden. “Het is een hele lieve man. En ik mocht een boek van hem kiezen. Ik heb ‘Blote handen’ genomen.” vertelt Dora. We vragen de jonge reporter hoe ze zo’n vraaggesprek voorbereidt. Dora: “Ik krijg eerst uitleg over het onderwerp en dan vragen de programmamakers mij of ik het zie zitten. Voor het interview suggereren ze enkele vragen, maar ik mag eveneens eigen vragen stellen.” En wordt ze al herkend op de straat, willen we graag weten? Dora: “Van mijn familie krijg ik reacties, maar mijn vrienden kijken amper naar het Karrewietnieuws. Het vorige gesprek, met de districtsschepen van street art, werd wel opgepikt door ’t Vliegerke, het huis aan huiskrantje van de buurt waar ik woon.”

Geen journalist maar wel architect

Dan rest nog de vraag of we haar nog vaak op tv zullen tegenkomen? Ambieert ze een journalistieke carrière op tv? Dora lacht: “Op 4 mei zal ik nog samen met twee vriendinnen vragen stellen aan de lijsttrekkers van de politieke partijen naar aanleiding van de verkiezingen. Maar dan zal het afgelopen zijn. Want dan zit voor mij het laatste schooljaar van de basisschool erop.” We proberen nog eens: wil ze later journalistiek gaan studeren? Maar Dora Bagdasarov schudt resoluut neen met het hoofd: “Ik zou heel graag voor architect studeren.”

Foto: de reporter en de schrijver.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)