Select Page

Drogisterij De Ekster sluit de deuren

Drogisterij De Ekster sluit de deuren

Morgen sluit drogisterij de Ekster op het Eksterlaar voorgoed de deuren. Daarmee komt er een einde aan een toch wel bijzondere winkel.

Rudi Demaere en Linda Driesen zullen vrijdag voor een laatste keer de deur van hun winkel achter zich toe trekken. Daarmee komt voor hen een einde aan 45 jaar ondernemerschap. En samen met hen stopt ook het verhaal van de laatste drogist in Deurne Zuid. “We hebben helaas geen overnemer gevonden” vertelt Rudi Demaere. Volgens de drogist is dat het gevolg van een veranderende houding van de consumenten. Demaere: “Ons cliënteel verouderde met het verstrijken van de jaren. Jongere mensen gingen sneller naar de grote zaken. Als ze elders niet vonden wat ze zochten, kwamen ze uiteindelijk naar hier.” Zijn vrouw Linda Driesen voegt er aan toe: “Mensen jonger dan 30 zagen we helemaal niet meer. Nochtans waren de prijzen van de producten niet hoger en soms zelfs lager dan in grote ketens.”

De winkel bood zowat alle producten voor het dagelijkse gebruik aan, met uitzondering van levensmiddelen. Het aanbod schommelde wat met de vraag van de consument. “Maar,” zo voegt Rudi Demaere er aan toe: ”de kopers kregen hier een deskundige uitleg over de producten. En dat durft al wel eens te ontbreken in grootwarenhuizen.” De goedlachse winkelier klinkt wat gelaten: “De overheid roept op om lokaal te kopen. Maar de realiteit is dat steeds meer zelfstandige ondernemers verdwijnen.” Demaere vreest het zwarte gat niet: “Ik ben drummer bij Guitar Syndicate, een tributeband die het repertorium van ‘The Shadows’ speelt, de vroegere begeleidingsband van Cliff Richards. En verder gaan we meer tijd besteden aan de kleinkinderen.”

Lees ook het artikel over het spectaculaire ongeval in 2021waarbij een wagen bijna de drogisterij binnenreed: https://www.gazetvandeurne.be/2021/09/24/spectaculair-ongeval-met-heel-veel-blikschade/

Foto: ondernemersechtpaar Rudi Demaere en Linda Driesen voor de drogisterij

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)