Select Page

Een boek over kasteel Sterckshof

Een boek over kasteel Sterckshof

François Verstraelen woont al ruim 60 jaar in Deurne. Hij interesseert zich in de geschiedenis van het district en hij heeft een schat aan informatie. Dit heeft geleid tot een boek over kasteel Sterckshof.

De kersverse schrijver is niet over een nacht ijs gegaan. Verstraelen heeft een berg informatie over Deurne verzameld en heeft ook nog eens een stapel oude kranten van 1930 tot 1950 doorploegd. Verstraelen: “Uiteindelijk had ik het gevoel voldoende informatie bij elkaar te hebben om dit boek te kunnen schrijven. Het boek gaat over het kasteel ‘Sterckshof’ en ook over de Sterckshoeve die ervoor op die plek stond. Er staan leuke foto’s in, zowel van vroeger als van nu. Ik besteed vooral aandacht over de periode tot aan de komst van het zilvermuseum in +- 1990. In 2014 viel de beslissing om het provinciaal Zilvermuseum te verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Suikerrui in hartje Antwerpen. De periode van het zilvermuseum in het kasteel wordt het onderwerp van een tweede boek.”

Het schrijven van een boek bleek geen eenvoudige klus te zijn. Bepaalde namen werden doorheen de tijd op verschillende wijzen geschreven. Verstraelen: “De namen Sterckshof of Hooftvunder vind je tijdens de geschiedenis terug in zoveel verschillende schrijfwijzen dat je het niet voor mogelijk houdt.” De schrijver leerde ook leuke nieuwe zaken: “Ik schrijf over de vroegere conservator Jozef de Beer, dat bleek nogal een exuberant persoon te zijn.”

Het boek ‘Beknopte geschiedenis van het kasteel Sterckshof door de jaren heen’ kost 27 euro + verzending en kan worden besteld via: swake1@telenet.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)