Select Page

Hoed lijkt volgens Facebook op een blote borst

Hoed lijkt volgens Facebook op een blote borst

Ontreddering bij Cap’a di Carina, deze ochtend. De bijdragen op de facebookpagina waren grotendeels verwijderd.

Hoeden- en oorbellenontwerpster Carina Marcon verslikte zich in haar kopje koffie bij het openen van haar facebookpagina. Ruim 150 bijdragen waarin de producten worden voorgesteld, waren door Facebook verwijderd. In de plaats stond een ‘cryptische’ waarschuwing waarom het sociale mediabedrijf was overgaan tot blokkering van deze afbeeldingen: “Facebook verbiedt het vermelden van producten met afbeeldingen die overdreven seksueel zijn, impliceren naaktheid, buitensporige hoeveelheden huid of splitsing vertonen of onnodig focussen op lichaamsdelen.” En verder struikelde Facebook ook over de woorden ‘haarvilt’ en ‘visleder’.

Marcon wist niet waar ze het had: “Ik heb dan een hele kwade mail gestuurd dat mijn producten ecologisch en duurzaam zijn. Visleder is de huid van zalm, zeewolf en rog, die anders wordt weggegooid. En dat telt ook voor haarvilt dat gemaakt wordt van konijnenvacht. En wat de seksuele connotatie van een hoed uit stro is, begrijp ik niet.” Ze kreeg hulp van de manager van haar webpagina. Marcon: “Blijkbaar laat Facebook haar pagina’s scannen door een computer. En als die meent iets verdacht te zien, wordt de afbeelding geblokkeerd. Die computer wist ook geen raad met woorden als visleder en haarvilt en beschouwde die als een aanfluiting van het dierenwelzijn.” De geplaagde ondernemer moest daarom elke bijdrage voorleggen aan het hulpcentrum, met de nodige uitleg. Dan pas kon de post terug worden geplaatst.”

Cap’a di Carina maakt hoeden, derby hoeden, bruids- en suite hoeden, fascinators, dagdagelijkse hoeden en petten, oorbellen en haarjuwelen, en zelfs manchetknopen ….. Carina Marcon: “Alle modellen zijn eigen creaties met liefde gemaakt. En bovendien zijn ze ecologisch en duurzaam. Ik gebruik materialen die anders verloren zouden zijn.”

https://capadicarina.be/

https://www.facebook.com/CapadiCarina

Foto onder: de hoed die door Facebook als een seksuele afbeelding wordt herkend.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)