Select Page

‘Mel Bee’ wint de eerste prijs

‘Mel Bee’ wint de eerste prijs

Zondag, tijdens het jaarlijkse Rozenfeest, werden de winnaars van de Rivierenhof Rose Award in de Rozentuin van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in de bloemetjes gezet. De roos ‘Mel Bee’ won de Rivierenhof Rose Award.

De roos ‘Mel Bee’ van ILVO Vlaanderen uit België ging met goud aan de haal. Zilver ging naar een roos uit Duitsland: ‘Summer of Love’ van Kordes Rosen. Deze rozenveredelaar won bovendien ook nog een bronzen plaats voor de roos ‘Alexander von Humboldt’. Die rozen scoorden gedurende de volledige keuringsperiode van 2020 tot 2022 het beste op de twee keuringslocaties. De winnende kwekers kregen een oorkonde en een cadeaumand met streekproducten uit de provincie Antwerpen.

“Ook de parkbezoekers kunnen hun favoriete roos uit de Rozentuin kiezen” vertelde Peter Verdyck, directeur van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. “Iedereen kan tot en met 17 september stemmen op de ‘Publiekslieveling Rozentuin Rivierenhof’. We hechten belang aan de mening van onze bezoekers. Met de publieksprijs krijgen zij ook de kans om hun favoriete roos uit de Rozentuin te kiezen.” Stemmen kan via de website www.provincieantwerpen.be . Bovendien maakt iedere deelnemer kans op het winnen van een waardebon voor een ontbijt bij Kasteel Rivierenhof ter waarde van 30 euro.

Foto: de laureaten ontvangen hun prijs

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)