Select Page

Reizigersaantal Luchthaven Antwerpen zit in de lift

Reizigersaantal Luchthaven Antwerpen zit in de lift

Luchthaven Antwerpen kan positief terugkijken op de zomervakantie. De luchthaven verwelkomde bijna 60% meer passagiers dan een jaar geleden.

Luchthaven Antwerpen verwelkomde deze zomer 58,5% meer passagiers dan vorig jaar. “In totaal reisden 37.500 passagiers via Antwerpen. We doen het aanzienlijk beter dan vorig jaar.”, zegt CEO Eric Dumas. De CEO is tevreden met deze cijfers en verwacht dat de passagiersaantallen blijven toenemen. “De bezettingsgraad op de vluchten was deze zomer uitstekend. We verwachten dat de cijfers ook dit najaar blijven stijgen”, zegt Dumas.

Deze zomer konden passagiers kiezen uit 7 bestemmingen. Tanger en Nador, de twee Marokkaanse bestemmingen naar waar je vanuit Antwerpen kan vliegen, werden deze zomer nog niet aangevlogen. Bij de andere bestemmingen lag de beschikbare capaciteit in sommige gevallen lager dan tijdens de laatste normale zomervakantie in 2019. “We mogen deze cijfers dus niet vergelijken met 2019, maar we zijn op de goede weg. Dit zijn hoopgevende cijfers.” aldus Dumas.

De luchthaven kan ook uitstekende stiptheidscijfers voorleggen. In juli en augustus vertrok 97,4% van alle vluchten op tijd. Traditioneel doen de Spaanse bestemmingen het uitstekend. De meeste van de reizigers boekten een vlucht naar Alicante. Malaga en Ibiza vervolledigen de top 3.

Ook de zakenvluchten kenden een uitstekende zomer. In juni haalden de zakenvluchten opnieuw het niveau van 2019. Tijdens de zomervakantie lag het cijfers zelfs 6% hoger dan in 2019.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)