Select Page

Leerlingen gaan de strijd tegen het zwerfvuil aan

Leerlingen gaan de strijd tegen het zwerfvuil aan

850 leerlingen van scholen in de buurt van de Herentalsebaan gaven de Sjanzelizee van Deurne Zuid een schoonmaakbeurt.

In wel zeven scholen in de buurt van de Herentalsebaan werden vrijdag de lessen voor een halve dag opgeschort. De leerlingen verlieten hun klaslokalen om de winkelstraat en omgeving proper te maken. Gewapend met bezems en grijpers gingen de jongeren de strijd met het zwerfvuil aan. De actie past in het project ‘Dé Herentalsebaan Proper’ van de stad Antwerpen en de stuurgroep ‘Dé Herentalsebaan Náh!’. In het najaar is er extra bewustmaking en ook handhaving. Bovendien engageren de leerlingen van de scholen in de buurt zich door een straat te adopteren en met een stickeractie.

Fons Duchateau (N-VA), schepen voor stads- en buurtonderhoud, geeft meer uitleg: “De leerlingen van het Stedelijk Lyceum Waterbaan ‘adopteren’ een stukje van de Herentalsebaan. Tijdens het schooljaar helpen zij hun stukje straat mee proper te houden. Bovendien ontwerpen zij een sticker in hun ‘Art-lab’, die mensen aanspoort hun afval in de vuilnisbak te gooien. Deze sticker wordt door de handelaars op hun verpakkingen geplakt.”

Ook de kinderen van de basisscholen blijven zich inzetten. Duchateau: “De kinderen van scholen Tip Top, De Mozaïek, De Octopus en Andromeda houden de straat van hun school proper. Zij zullen ook de kerstbomen op de Herentalsebaan versieren.” Gisteren deden ook de leerlingen van de basisscholen Het Pieterke en Het Talent mee aan de poetsactie.

Foto: leerlingen en begeleidende leerkrachten van het stedelijk lyceum Waterbaan op parking Keteleer.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)