Select Page

Bewoners dromen over hun buurt

Bewoners dromen over hun buurt

Enkele dagen terug stelde GruunRant Deurne, de lokale afdeling van GruunRant vzw, zich voor aan het publiek. En organiseerde een info-/droommoment voor de Sint-Rochusbuurt. Bedoeling van deze avond was om buurtbewoners mee te laten denken, te laten dromen over de toekomst van de buurt. Hoe kan de buurt er in 2030 uitzien. Meer groen, minder warm, minder verkeer, veiliger… Kortom een gezonde en leefbare buurt. Deze avond zou het beginpunt moeten zijn van een traject.

Er waren meer dan 50 buurtbewoners, waaronder ook plaatselijke verenigingen zoals de Chiro, aanwezig. Oud en jong. Coördinator van Gruunrant Pol Lermytte belichtte de algemene werking van GruunRant vzw. Dirk De Cock, van GruunRant Deurne,  maakte een mogelijke toekomstbeeld voor de buurt. Hoe kan de buurt er in de toekomst uitzien. De aanwezigen konden dan aan tafels o.a. de  schoolomgeving en de kerkomgeving in detail bekijken en opmerkingen, nieuwe ideeën, dromen, eventuele hinderpalen meegeven. Dit is belangrijk want door de voorafgaandelijke participatie worden overheden (district, stad) geïnspireerd zodat zij bij eventuele aanleg van straten hiermee aan de slag kunnen.

Vervolgens werd het aspect besproken wat je zelf als buurtbewoner kunt doen op korte termijn. Ding Dong Deurne (district) en Klimplant vzw stelden zich voor. Hoe kunnen zij hulp bieden en waarmee zijn ze bezig. Een twaalftal mensen bleven nadien nog napraten, om op zoek te gaan naar projecten, die op korte termijn zouden kunnen worden opgestart. Iedereen kreeg achteraf een groen geschenkje.

Hoe verder?

Op korte termijn gaat GruunRant Deurne met de opmerkingen en suggesties van deze avond verder werken. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd op de volgende vergadering op 23 juni om 19u30 in het Buurtsecretariaat, Sint-Rochusstraat 6. Je kan GruunRant Deurne bereiken via facebook GruunRant Deurne: https://www.facebook.com/groups/616735282904618 en via mail Gruunrantdeurne@outlook.com  .

De avond kwam tot stand met steun van de stad Antwerpen, dienst Ondersteuning commons en burgerinitiatieven, en Avansa regio Antwerpen.

Ludwig Van den Eynde

(Foto: Dirk Cleiren)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)