Select Page

Uitslaande brand

Uitslaande brand

Op de hoek van de Lakborslei en de Van Dornestraat heeft vanmorgen een zware uitslaande brand gewoed. Het vuur ontstond in een appartement op de tweede verdieping van het hoekpand. Daar is de schade zeer groot. Van de slaapkamer, waar de brand begon, schiet niets meer over. Op de derde verdieping is er rookschade. De eerste verdieping heeft vooral waterschade.

“Toen we de melding binnenkregen rond kwart voor negen, was op camerabeelden al te zien dat het om een uitslaande brand ging”, zegt Kristof Geens van de Antwerpse brandweer. “Nog voor we aankwamen, hadden heldhaftige buurtbewoners al een ladder tegen de gevel gezet en waren ze begonnen met het evacueren van mensen.” De ladder was van voorbijganger Christof Stessens. Langs de ladder konden uiteindelijk drie kinderen en een volwassene aan de vlammen ontsnappen. Vuilnismannen van een voorbijrijdende vuilniswagen stopten en beukten de deur van het gebouw open om mensen te redden.

13 slachtoffers, waaronder 5 kinderen, zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Zij kregen allemaal veel rook binnen. Niemand verkeert in levensgevaar. Onder hen zijn ook twee vuilnismannen. Zeven andere mensen die aanwezig waren in het appartementsgebouw worden momenteel in de buurt opgevangen.

(Bron: vrtnws)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)