Select Page

Deurne ontsteekt kerstverlichting

Deurne ontsteekt kerstverlichting

De kerstverlichting in de Gallifortlei brandt en de straat baadt in een eindejaarssfeer. Maar dat liep niet van een leien dakje.

Met een druk op de knop ontstaken districtsschepen van lokale economie en feestelijkheden Philip Van Acker (N-VA), districtsraadsvoorzitter Frank Geudens (Vooruit) en handelaars uit de Gallifortlei de kerstverlichting. De winkelstraat straalt als in de dagen van weleer. Maar voor het zover kwam, moesten enkele obstakels worden overwonnen. Districtsschepen Van Acker geeft meer uitleg: “Vroeger hing er in deze straat ook kerstverlichting, maar dat is al ruim tien jaar geleden. Toen we de nieuwe verlichting wilde ophangen bleken de stopcontacten aan de winkelgevels, die vroeger voor de feestverlichting werden gebruikt, stuk te zijn. Herstellen zat er niet meer in. We hebben het probleem dan opgelost met werfkasten. Volgend jaar wordt de huidige straatverlichting vervangen. Dan zullen we stroom voorzien vanaf de verlichtingspalen.” De kerstverlichting oogt heel feestelijk. Philip Van Acker: “Prachtig, toch? Volgend jaar breiden we hopelijk uit naar de Frank Craeybecklaan.”

De Gallifortlei is niet de enige straat met kerstverlichting. Op de Turnhoutsebaan en de Herentalsebaan hangt sfeerverlichting op zonne-energie. Ook in de laanbomen aan het districtshuis en in de bomen op het Wim Saerensplein hangen lichtjes.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)