Select Page

Openbaar ministerie in beroep en gele affiches rond de luchthaven

Openbaar ministerie in beroep en gele affiches rond de luchthaven

Op 6 november verloren de actiegroepen ‘Vliegerplein’ en ‘Verlenging Nooit’ de rechtszaak over de uitbreiding van de luchthaven. Eerder hadden de actiegroepen beslist om in beroep te gaan. Ze krijgen steun vanuit onverdachte hoek.

De twee actiegroepen hadden de Vlaamse overheid gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Zij deden dat op basis van een dossier over ‘de illegale uitbreiding, de bouwovertredingen en de illegale exploitatie zonder milieuvergunning van de luchthaven van Deurne in landbouwgebied’. Ook het Openbaar Ministerie vond dat de Vlaamse overheid niet de juiste vergunningen had om de werken aan de startbaan en de veiligheidszone uit te voeren. Maar de rechtbank zag het anders en sprak de beklaagden vrij. De actiegroepen tekenden beroep aan. Ook het Openbaar ministerie heeft nu beroep aangetekend.

Ondertussen zijn er rond de luchthaven gele affiches voor een openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning aan het vliegveld uitgehangen. Voorwerp van de aanvraag is ‘Het tussentijds opslaan van grond + bijstelling’. Voor Piet De Roeck, woordvoerder van Vliegerplein heeft dit met de zaak van de bouwovertreding te maken. De Roeck: “Men probeert nu blijkbaar een en ander te regulariseren vooraleer de zaak voor het Hof Van Beroep zal komen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)