Select Page

Coup de Chocolat levert nu ook in Deurne

Coup de Chocolat levert nu ook in Deurne

De paasklokken in Deurne gaan zich bevoorraden op de buurderijen. Ambachtelijk gemaakte chocolade eieren die bovendien ook duurzaam zijn.

Coup de Chocolat is een artisanaal chocoladefabriekje in Borgerhout. Maar het is niet zomaar een fabriekje, er hangt een bijzonder verhaal aan vast. Chocolatier Caroline Huyghe, die Coup de Chocolat eind 2022 van de oprichters heeft overgenomen, vertelt: “De cacaobonen worden geteeld in Colombia in boslandbouw. De boeren roosteren eveneens de bonen. Dan wordt de vracht met een zeilschip naar Amsterdam gebracht. En vanaf volgende keer gaan wijzelf de bonen vanuit Amsterdam naar Antwerpen varen.” Duurzame chocolade dus. De chocolade, in bijzonder de paaseieren, zullen twee weken lang worden aangeboden in Deurne op buurderij Districtshuis.

Aan de andere kant van Deurne kan je dan weer chocolade eieren verkrijgen, gemaakt door chocolatier Seppe van Dongen van ESVD&CO. Ook dit is chocolade met een verhaal. Seppe is een jonge man met het ASS syndroom, wat het voor hem niet altijd makkelijk maakt om zijn weg te vinden. Via het Centrum voor Volwassenonderwijs heeft hij op het Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen (PIVA) de cursus chocolade bereiding gevolgd. Voor Pasen heeft hij een uitgebreid aanbod aan eieren. De chocolade is verkrijgbaar op buurderij Gitschotelhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)