Select Page

Bommen vol vitamine C

Bommen vol vitamine C

Voor een laatste keer dit werkjaar doen buurderijen Gitschotelhof en Districtshuis terug mee aan de verkoop van bio-citrusfruit, rechtstreeks vanuit Italië. De vraag naar dit fruit is groot. In de eerste plaats omwille van de kwaliteit van het fruit.

Voor wie het verhaal  van de Italiaanse citrusfruitproducent nog niet kent, geven we het hier in een notendop weer. ‘Rete In Campagna’ is een netwerk van kleine boeren en producenten die gronden mogen gebruiken die geconfisqueerd zijn van de maffia. Opdat deze mensen een inkomen zouden kunnen verdienen en aan de verlokkingen van de maffia zouden kunnen weerstaan. Op eigen krachten kunnen ze hun producten niet vermarkten. Vandaar dat ze zich verenigen in een coöperatieve beweging. Rete In Campagna is op zijn beurt aangesloten bij Boeren & Buren Italië. Boeren & Buren België zorgt ervoor dat het fruit ook bij ons kan worden aangeboden.

Wie op een van de Deurnese buurderijen citrusfruit wil aankopen moet dat deze week doen, vanaf nu tot woensdag 22 juni om 14 u. Je surft naar de buurderij. Maar let op, de producten worden aangeboden in de verkoop van 29 juni (buurderij Districtshuis) of 30 juni (buurderij Gitschotelhof). Met andere woorden, je vindt Rete in Campagna bij de verkoop van volgende week. Ook die verkoop staat dus al aangekondigd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)