Select Page

Hanne en Stijn Desmet overheersen het BK shorttrack in Deurne

Hanne en Stijn Desmet overheersen het BK shorttrack in Deurne

Een week na hun indrukwekkende prestaties op het Wereldkampioenschap shorttrack in Zuid-Korea, waren de Belgische schaatsers en broer en zus, Hanne en Stijn Desmet, te gast op het ijs van Sportoase in Deurne.

Hanne, de bronzen medaillewinnares op de Olympische Winterspelen, en Stijn, die onlangs vice-wereldkampioen werd op de 1000 meter, werden gevierd in hun thuisstad en sportdistrict. Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach (N-VA) sprak met enthousiasme over het bezoek van de twee topschaatsers: “We zijn enorm trots op Hanne en Stijn en hun prestaties op internationaal niveau. Dat ze ondanks hun trainingen in het Nederlandse Heerenveen nog steeds leden zijn van onze Deurnese club Ice Diamonds Antwerp, maakt het extra bijzonder.”

Het bezoek van de Desmets viel samen met het eerste Belgisch Kampioenschap shorttrack, wat volgens schepen Brydenbach een enorm succes was. “Dit evenement heeft aangetoond dat shorttrack als sport groeit in ons land en dat we over een grote groep getalenteerde schaatsers beschikken. Proficiat aan alle deelnemers en een dikke pluim voor de uitstekende organisatie”. De schepen besloot: “De komst van Hanne en Stijn Desmet naar Ice Diamonds Antwerp heeft de shorttrack-gemeenschap in Antwerpen en daarbuiten zeker geïnspireerd. Het succes van het eerste BK shorttrack en de aandacht voor de sport zullen bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van shorttrack in België.

De resultaten van het Belgisch kampioenschap dan: Hanne Desmet won alle afstanden bij de vrouwen (500, 1.000 en 1.500 meter). Stijn Desmet was bij de mannen de beste op de 1.000 en 1.500 meter. Adriaan Dewagtere haalde het op de 500 meter.

Foto boven: (vlnr) Warre Norion, Hanne Desmet, districtsraadslid Sonja Stoop, districtsschepen Elke Brydenbach, Tinneke Den Dulk, Ward Pétré, Stijn Desmet

Foto onder: shorttrack

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)