Select Page

Supermarkt Match sluit voorgoed de deuren

Supermarkt Match sluit voorgoed de deuren

Supermarkt Match op de Ruggeveldlaan sluit op 25 maart e.k. voorgoed de deuren. Daarmee verdwijnt de supermarktketen uit Deurne en plooit ze zich terug op het Franstalig landsgedeelte.

De supermarkt die al een tiental jaren in Deurne aanwezig is, zal in maart haar activiteiten stopzetten. De reden daarvoor is volgens professor marketing Els Breugelmans (K.U.L.) niet ver te zoeken: “De supermarkten staan vandaag onder zware druk. Corona was een goede periode maar het afgelopen jaar stegen de inflatie, de energieprijzen, de transportkosten, de loonkosten en ook de prijzen van de producenten die leveren aan de supermarkt. Dan ga je zoeken waarop je kan besparen.” Match is een Belgische supermarktketen met hoofdkantoor in Charleroi en behoort tot de Louis Delhaize Group. De keten heeft supermarkten in België, Frankrijk en Luxemburg. Professor Els Breugelmans: “Match had maar enkele winkels in Vlaanderen waardoor de bevoorrading erg duur uitviel.” De sluiting van de winkel, en eerder ook van andere winkels in Merksem en Edegem, is dus een besparingsoperatie.

In 2019 kondigde de retailer ook al een herlanceringsplan aan. Daarbij werden toen twaalf winkels gesloten, een herstructurering die de keten in staat stelde om in 2020 weer te groeien en winstgevend te worden. Maar de omzetstijging die mede te danken was aan de coronacrisis, bleek onvoldoende om de verliezen weg te werken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)