Select Page

Van Deurne naar Bolzano

Van Deurne naar Bolzano

Vanaf 21 december kan je van Deurne rechtstreeks naar Bolzano vliegen. De maatschappij SkyAlps biedt de vluchten aan tot midden april 2023.

Bolzano is de hoofdstad van de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Toeristen komen er vooral om te skiën, te wandelen of te fietsen. De historische stadskern en de Dom van Bolzano zijn populaire bezienswaardigheden. De Kohlerer Bahn, de oudste nog in werking zijnde kabelbaan ter wereld, brengt je hoog in de bergen van waar je een prachtig zicht hebt over de stad. De prijs voor een vlucht schommelt (momenteel) tussen 164 en 184 euro per vlucht.

De vliegtuigen waarmee Sky Alps vliegt zijn Havilland Dash-8 Q400. Het is een snel turboprop-vliegtuig. Het kan afstanden vliegen met dezelfde snelheid als een vliegtuig met een turbojet, maar met minder CO2 uitstoot. Naar eigen zeggen produceren de machines 40% minder CO2-uitstoot dan het Europese gemiddelde.

© Antwerpen-Vandaag.be  

(Foto: SkyAlps)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)