Select Page

Schoolstraat als proefproject in Van Steenlandstraat

Schoolstraat als proefproject in Van Steenlandstraat

De Van Steenlandstraat in Deurne-Zuid wordt als proefproject een schoolstraat. Het doel is om de verkeersveiligheid aan de aanwezige scholen te verhogen.

Een stuk van het Deurnese deel van de Van Steenlandstraat wordt vanaf 17 april afgesloten, tussen de Herrystraat en de Van Lissumstraat. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 tot 8.35 uur en van 15.30 tot 16.00 uur. Op woensdag tussen 8.15 en 8.35 uur en tussen 12.05 en 12.25 uur.

Met deze ingreep wil de stad en de districten Deurne en Borgerhout de verkeersveiligheid aan basisschool De Linde verbeteren. Het gaat om een proefproject van minimaal zes maanden, dat nadien zal worden geëvalueerd. Dan wordt beslist om de ingreep permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers en fietsers kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

(Foto: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)