Select Page

Stevige opknapbeurt voor De Vlinderboom

Stevige opknapbeurt voor De Vlinderboom

Stedelijke basisschool De Vlinderboom gaat op de schop. Het gebouw waar de hoogste leerjaren inzitten krijgt een stevige opknapbeurt.

De Vlinderboom bezet de oude bijgebouwen van het vroegere kasteel Te Boelaar. Het kasteel zelf werd in 1979 met de grond gelijk gemaakt. De orangerie en het koetshuis werden vertimmerd tot klasjes. Intussen zijn er nog delen bijgebouwd. Het deel waar nu afdeling De Vlinder is ondergebracht, de vroegere ‘Parkschool voor jongens’, krijgt een renovatiebeurt. Dat gebeurt in twee stappen: eerst wordt het recente deel van het gebouw, kant Briersstraat, aangepakt. De leerlingen van het 6de jaar moeten dan wel verhuizen naar de containerklasjes in de Luchtvaartstraat (Borgerhout). Deze klasjes werden tot voor kort betrokken door stedelijke basisschool Het land van Nu maar staan nu leeg omdat het nieuwe schoolgebouw in gebruik is genomen.

Wanneer de werkzaamheden van deze vleugel zijn afgerond, mogen de leerlingen van de 4de en 5de jaren naar de vernieuwde klassen. En dan wordt het voormalige koetshuis onder handen genomen. De renovatie begint in september van dit jaar en zou moeten afgewerkt zijn in juli 2022. Het voorbije schooljaar werd ook al de speelplaats opnieuw aangelegd.

Foto boven: Afdeling De Vlinder van basisschool Vlinderboom

Foto onder: De containerklasjes in de Luchtvaartstraat

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)