Select Page

Onvoldoende studeerplekken in Deurne

Onvoldoende studeerplekken in Deurne

Omdat de blok- en examenperiode er aan komt, vroeg districtsraadslid Benjamin Weyts (CD&V) zich af of het district bekijkt hoe ze de Deurnese studenten kan ondersteunen.

Benjamin Weyts: “Een initiatief dat enthousiast wordt onthaald, is het ter beschikking stellen van publieke studeerruimtes. Zeker nu de oproep voor meer thuiswerk weer klinkt, kan een plek op locatie wonderen doen voor de concentratie van veel jongeren.” Het raadslid wijst naar voetbalclub Antwerp en jeugdhuis Fleks, waar studenten vorig schooljaar terecht konden. Daarom vroeg het raadslid of het district in 2019 en 2020 initiatief had genomen om studeerplekken te voorzien tijdens de blok- en examenperiode? En of het district voor de komende blok- en examenperiode reeds initiatief genomen om studeerplekken te vinden?

Districtsraadslid Weyts kreeg antwoord van districtsschepen voor jeugd, Elke Brydenbach (N-VA). Weyts: “De schepen wees naar de stad omdat onderwijs een bevoegdheid van het stedelijke niveau is. Ze heeft al wel gesprekken gehad met organisaties zoals jeugdhuizen maar ze heeft geen specifiek overzicht gegeven. De schepen heeft nu ook de opdracht gegeven te onderzoeken wat in de toekomst in het districtshuis haalbaar is. Het blijft dus een open vraag of onze studenten ergens terecht zullen kunnen, ook al zal de nood hoog zijn bij sommige jongeren door het verplichte thuiswerk van hun ouders.” Weyts besluit: “Deurne is een blinde vlek op www.study360.be waar alle studeerplekken worden verzameld.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Rain
06:4720:37 CEST
Feels like: 9°C
Wind: 13km/h W
Humidity: 70%
Pressure: 1018.63mbar
UV index: 0

(advertenties)